Kwekerij

Visser Boomkwekerij is een familiebedrijf, in 1929 op de Loeteweg begonnen.

Na de opleiding Boomteelt in Boskoop is Gerrit in het bedrijf van vader Arie komen werken, en vanaf 2003 heeft Gerrit de boomkwekerij geheel overgenomen, hij is hiermee de derde generatie die de boomkwekerij voortzet.

Opa Visser met vader Arie, ca. 1941

De boomkweker is een ambachtelijk beroep, en dat is wat je bij Visser Boomkwekerij ook ziet.

Ambacht staat voor kwaliteit, de productie van een uniek product. Een plant gekweekt met passie, en een streven naar perfectie.

Voor onze planten proberen we een ideale situatie te creëren, zoals een goede grondkwaliteit en voorkomen van ziekten en plagen, maar we hebben ook rekening te houden met de seizoenen (licht en warmte), de weersomstandigheden (een lange hitte periode of juist extreme regenval), welk alle van invloed zijn op de groei van de plant. Het maakt het werk uitdagend, het vergt vakbeheersing, kennis, inzicht en vaardigheden om tot het beste resultaat te komen.

Ook bij ambachtelijke beroepen staan de ontwikkelingen niet stil. In de loop der jaren is er veel gemoderniseerd en geautomatiseerd, doch blijft er veel handwerk om de planten mooi te laten groeien. Door met machines te werken, denk hierbij aan een poot-, pot-, snoei- of schoffelmachine is het mogelijk geweest de productie te vergroten, en zo is de boomkwekerij door de jaren heen gegroeid, tot een kwekerij van 4ha. groot. 

Ook ontwikkelingen ten aanzien van een minimale milieubelasting worden toegepast. Zo wordt al het water uit de kas en van de containervelden gerecirculeerd (water opgevangen en hergebruikt), en wordt er gewerkt met een efficiënt en computergestuurd watergeefsysteem. En uiteraard zorgen de zonnepanelen voor groene stroom. Visser Boomkwekerij is MPS gecertificeerd en geeft daarmee inzicht in de gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en energie die op onze kwekerij worden gebruikt.

Met innovatie, samenwerking, en goede communicatie staan we voor een duurzame onderneming.

Visser Boomkwekerij is gevestigd binnen de Greenport Boskoop, nog altijd op de plek waar opa Visser is begonnen. Echter heeft de tijd niet stil gestaan, samen met onze medewerkers, werken we in een moderne kas, en wordt er buiten in de volle grond en op het containerveld geteeld.

Door de jarenlange ervaring leveren we een constante kwaliteit planten,  zowel bij grote als kleine partijen kunnen we de aflevering afstemmen op de wensen van de klant. Zo hebben we een trouwe klantenkring van groothandel, tuincentra en hoveniers kunnen opbouwen.

U bent van harte welkom op onze boomkwekerij. 

Gerrit & Judith Vissererror: Content is protected !!